Kontakt-ikon for uforpligtende samtale +45 70 22 12 92
info@aquila.dk

SPUMA - termisk ukrudtsbekæmpelse

Bekæmp ukrudt effektivt uden brug af pesticider

Hvis du skal fjerne ukrudt effektivt uden brug af pesticider og kemikalier, så skal du bruge SPUMA – effektiv ukrudtsbekæmpelse uden sprøjtemidler.

SPUMA er den originale, termiske bekæmpelsesmetode, som ikke blot fjerner de uønskede spirer nu og her, men besværliggør deres vækstvilkår på længere sigt.

Med SPUMA garanteres du således:

  • Op til 100 ukrudtsfrie dage efter én behandling
  • Ingen brug af pesticider og sprøjtemidler
  • Et effektivt middel mod selv invasive ukrudtsarter
  • Ingen brandfare eller skade af omgivende jord, vand og kulturplanter

Kontakt os

Torben Andreasen ved sit skrivebord hos Aquila Triventek.

Torben Andreasen

Administrerende direktør Dansk, English, Deutsche, Norsk, Svenska T: +45 20 48 86 90 M: ta@aquila.dk

Et effektivt og miljørigtigt valg

SPUMA er et enestående alternativ til andre former for ukrudtsbekæmpelse. Det er godkendt som et miljøneutralt bekæmpelsesmiddel – 100 procent fri for pesticider – hvilket betyder, at det hverken skader jord, vand eller omgivende kulturplanter.

Til gengæld formår det at fjerne ukrudt mere effektivt end dampbehandling og 4-8 gange så effektivt som gasafbrænding. Og så er det uden nogen form for brandfare.

Det virker op til 100 dage efter én behandling, og efter tid med flere behandlinger kan man se en stor nedgang i den generelle mængde af ukrudt.  Ikke blot blandt de mest udbredte arter som mælkebøtter, fuglegræs og vorterod. Men også høj bevoksning og de mest invasive og genstridige planter som bjørneklo, japansk pileurt og hybenroser.

SPUMA - effektiv ukrudtsbekæmpelse uden sprøjtemidler - sprøjtes langs kanten til cykelsti for at fjerne vildtvoksende græs.

Den rette termisk metode

SPUMA er en termisk metode, der er udviklet i et samarbejde mellem NCC Roads og Aquila Triventek for mere end 20 år siden.

95-98 grader varmt vand kombineret med et isolerende lag skum – bestående af plantesukker fra majs og kokos – spredes ud over ukrudtet, som bliver påvirket af varmen i op til fem minutter. Den præcise og høje temperatur ødelægger plantens cellestruktur, mens roden og planten tørrer ud omgående.

Samtidig bidrager langtidsvirkningen af skummet til, at frø i de øverste jordlag forhindres i at spire og sprede sig. Det isolerende lag af skum formår desuden at dække alle flader på ukrudtet, hvorfor det er nemmere at kontrollere behandlingen sammenlignet med andre termiske bekæmpelsesmetoder.

Dermed er du med SPUMA garanteret den mest langtidsvirkende bekæmpelsesmetode mod ukrudt.

Køretøj spreder SPUMA - effektiv ukrudtsbekæmpelse uden sprøjtemidler - langs fortovkant.

Nøgletal ved brug af SPUMA med to fyranlæg med en udlægningshastighed på 2-3 km/t

Parametre
Dækning (m2/t) med én 25 cm bred lanseMed en 25 centimeter bred lanse kan man teoretisk få dækket 625 m2/t med SPUMA*. Realiseret er det dog nærmere kun 50-70 procent. Næsten alle producenter opgiver det teoretiske tal.**
Dækning (m2/t) med to lanserMed to lanser samlet på en sækkevogn kan man teoretisk få dækket 1250 m2/t med SPUMA*. Realiseret er det dog nærmere kun 50-70 procent. Næsten alle producenter opgiver det teoretiske tal.**
VandforbrugAfhængig af vandtemperatur og ambient temperatur ligger vandforbruget med to lanser på 25-35 liter/min (1,8 m3/t).
TrykMax. 70 Bar
DieselforbrugForbrug af diesel ligger på cirka syv liter for hvert fyr og omkring 3,5 liter til dieselmotoren.

*SPUMA iblandes en 0,4-blanding ved normal hårdhed på brugsvandet.
**Det er en general misforståelse forbundet med forbrugsdata ved termisk ukrudtsbehandling. Korrekt termisk ukrudtsbekæmpelse kræver en vis mængde varme i en given period, og jo mere passende varmt vand/skum, der kan tilføres, jo mere effektiv vil bekæmpelsen af ukrudt være.

SPUMA sejrede over hedevandsbehandlinger

Med en målsætning om ikke at bruge kemikalier måtte anlægsgartneren Svein Boasson A/S i Norge sande, at intet virker helt så godt som SPUMA, hvis man st.. Svein Boasson A/S